9.6/10
4.8/5

Gratis retourneren

Gratis verzending vanaf € 100

Levertijd: 1 - 3 dagen

Gratis verzending vanaf €100

Blundstone

Blundstone is een van de bekendste merken op het gebied van de chelsea boots. De chelsea boots die het merk in het assortiment heeft zijn geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. De meeste modellen zijn zelfs unisex. De chelsea boots zijn gemaakt van leer en een aantal modellen zijn zelfs vegan. Het merk past haar 150 jarige ervaring toe om zo de beste chelsea boots te ontwikkelen. Omdat wij zo’n grote collectie Blundstone modellen hebben willen wij jullie graag iets mee vertellen over dit bijzondere merk.

Blundstone vond haar oorsprong de kustplaats Hobart Tasmanië. Tasmanië is een eiland ten zuiden van Australië. De oprichter, John Blundstone importeerde verschillende chelsea boots vanuit Engeland. Waar de naam chelsea boots vandaan komt lees je in de andere blog over chelsea boots. De import beviel zo goed, dat hij langzaam zijn eigen chelsea boots productie begon. In 1870 werd het merk Blundstone een feit. Middenin het centrum van Hobart, Tasmanië werd de eerste fabriek opgezet. Deze fabriek was ontzettend modern en kon per week wel 2000 paar produceren. Een groot aantal voor die tijd.

Tijdens de eerste wereldoorlog nam de productie van het merk af. Er was weinig vraag tijdens deze periode en men had wel iets anders aan zijn hoofd. Om het hoofd boven water te houden werd het merk overgenomen door de Engelse familie Cuthbertson. Deze familie waren de eigenaren van een leerlooierij in Hobart. De naam Blundstone bleef behouden. Men associeerde dit met een goede kwaliteit en vertrouwen.

Blundstone bestaat op dit moment al meer dan 150 jaar. Het merk heeft zich in deze tijd uitgebreid naar verkooppunten in meer dan 50 landen verspreid over 5 continenten. Blundstone is uitgegroeid tot een van de grootste chelsea boots merken ter wereld. Ondanks dat het merk wereldwijd te koop is, is het hoofdkantoor nog steeds gevestigd in Hobart. Het is en blijft een echt Tasmaans familiebedrijf.

Blundstone blijft zich continu ontwikkelen. Comfort en kwaliteit zijn twee waarden waar het merk zich in blijft verbeteren. Het bedrijf doet veel onderzoeken en gaat samenwerkingen aan om nieuwe technieken te ontdekken. Alle kennis die wordt opgedaan worden toegepast in de nieuwe modellen. Zo ontstaan er steeds nieuwe collecties zoals de Thermal Series en Active Series. Daarnaast vindt Blundstone het contact met de klant erg belangrijk. De klant kan als enige vertellen waar de positieve- en verbeterpunten liggen.

Boots & Stories heeft alle Blundstone modellen in de collectie. Er zit veel verschil tussen de modellen. Zo heeft Blundstone de Classics, Originals en Dress boots. Waar de Classics en Dress boots wat ruimer vallen, valt het Original model juist weer op maat. Alle modellen zijn unisex. De speciale women’s series zijn ontworpen voor de dames. De women’s series hebben een klassieke belijning met een brogue detail. Daarnaast hebben alle Blundstone modellen de herkenbare brand pull-tags. Deze aantreklussen zijn een echt detail van de Blundstone chelsea boots. Daarnaast worden ze gebruikt om de schoenen gemakkelijk aan te trekken.

Blundstone is bekend om haar bekende PU zool. PU een afkorting van polyurethaan zorgt voor flexibiliteit en grip. Daarnaast worden schokken gedempt. Pijn aan de voeten, onderrug en knieën wordt verminderd. Hierdoor kunt u met gemak vele kilometers lopen. De schoenen zijn uitermate geschikt voor een stevige wandeling door de natuur of een culturele stedentrip.

Voor inspiratie en nieuws zijn wij actief op Instagram. Vergeet ons niet te volgen! Heb je vragen of opmerkingen aan de hand van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Wij zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar. Stuurt u liever een e-mail, geen probleem. Wij proberen u altijd dezelfde dag nog te beantwoorden.

Productinformatie

Er zijn verschillende Blundstone boots beschikbaar. Iedere voet is anders en voor iedere voet is er een geschikt model.

Classics

Zijn gevoerd met leer aan de binnenkant. Zijn net wat ruimer dan de originals. Altijd een paar zooltjes meegeleverd. Verkrijgbaar in verschillende materialen, leer, nubuck en suède.

Originals

Zijn wat smaller dan de classics. Worden geen zooltjes bijgeleverd. Verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leer, nubuck en suède.

Blundstone 1306

Dress boots

Hebben een wat vierkant achtige neus. Vallen wat ruimer uit, dus adviseren we half maatje kleiner te nemen. Verkrijgbaar in leer en nubuck.

Blundstone 1448

Dames collectie

Zijn wat hoger dan andere Blundstones. Hebben een brogue stiksel aan de zijkant van het elastiek.

City dress boots

Enorm geklede Blundstone schoen. Vallen op maat. Zijn wat subtieler dan andere Blundstone boots.

Blundstone kids

Twinnen met je kindje, dat kan! Er zijn verschillende Blundstone boots verkrijgbaar in nubuck, suède en leer. Worden altijd geleverd met een extra zooltje.

Zoek je producten