9.6/10
4.8/5

Gratis retourneren

Gratis verzending vanaf € 100

Levertijd: 1 - 3 dagen

Gratis verzending vanaf €100

Hielspoor

Hielspoor je hoort het regelmatig, maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Schoenen zijn er om extra steun te bieden, ze helpen jouw voeten om een hele dag te kunnen bewegen. Schoenen moeten comfortabel zitten, als een soort extra voet om jouw voet heen. Aan alleen een mooie schoen heb je niets als deze niet als gegoten zit. Een veel voorkomende pijn bij het dragen van geen comfortabele schoenen is hielspoor. Deze blog gaat over het ontstaan van hielspoor, de oorzaak, de gevolgen en hoe je het kan voorkomen en oplossen.

Hielspoor is een verkalking onder de hiel. Er vindt een verkalking plaats van de peesplaat, deze kan doorgaan in een ontsteking die behoorlijk pijnlijk kan zijn. De verkalking lijkt op de sporen die worden gebruikt tijdens het paardrijden. Hier komt daarom ook de naam hiel ‘spoor’ vandaan. De verkalking zelf wordt niet als pijnlijk ervaren, maar zodra deze verkalking ook gaat ontsteken komt de pijn. De pees raakt ontstoken, deze loopt langs de onderkant van de voet en verbindt de bal van de voet met het hielbot.

De symptomen zijn verschillend, maar er zijn bij hielspoor een aantal veel voorkomende klachten. De klachten gaan vaak gepaard met pijn bij lang staan, maar ook pijn na juist lang te hebben stil gezeten. Eveneens een stijf gevoel in de peesplaat, kalkafzetting in de peesplaat en pijn aan de hiel tijdens het autorijden vallen onder signalen van hielspoor. Ruim tien procent van de mensen heeft aangegeven wel eens last te hebben gehad van hielspoor. Hielspoor komt het vaakst voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar oud. Hielspoor is gelukkig makkelijk te behandelen. Lees snel verder voor de tips en tricks.

De pijn die door hielspoor veroorzaakt wordt kan simpel opgelost worden door de juiste behandelingen. Wanneer er beginnende symptomen zijn van hielspoor zijn deze vaak nog op te lossen zonder tussenkomst van een arts. Veel rust, rek- en strekoefeningen, een inlegzool en goede schoenen kunnen wonderen doen. Mocht de pijn niet stoppen met deze hulpmiddelen dan is het mogelijk aan te raden om een arts of therapeut te raadplegen. Zij kunnen ondersteunende zolen of andere oefeningen adviseren.

Maar het begint natuurlijk bij het voorkomen van hielspoor. Een goede ondersteuning is een must. Niet alleen om hielspoor te voorkomen, maar ook om pijn in de rug en knieën te voorkomen. De Blundstone chelsea boots uit ons assortiment zijn ingesteld op het bieden van optimaal comfort. De Blundstone zolen zijn gemaakt van polyurethaan kortweg PU. PU heeft meerdere voordelen, het loopt zacht, is flexibel en geeft extra grip. Daarnaast is er een speciaal SPS-systeem bevestigd in de zool. Dit zorgt ervoor dat schokken beter worden opgevangen en dat pijn in de onderrug, knieën en voeten voorkomen kan worden. Daarnaast heeft Blundstone ook verschillende inlegzolen zoals het Xtreme comfort footbed. Een inlegzool met extra poron en dat voel je! Poron zorgt voor een zacht oppervlak, waardoor het voelt alsof u op kussentjes loopt.

Mocht u vanwege hielspoor aangewezen zijn op eigen orthopedische inlegzolen dan is dit geen probleem bij Blundstone chelsea boots. De eigen Blundstone zool is namelijk uitneembaar en te vervangen voor eigen inlegzolen. Zo ervaart u comfort van uw eigen zool, maar ook de gemakken van de PU Blundstone zool. Op deze manier behoren pijnlijke voeten tot het verleden!

Wij begrijpen deze blog wellicht vragen oproept over hielspoor of de Blundstone chelsea boots. Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar. Stuur u liever een mail dan is dit ook geen probleem, wij proberen uw bericht dezelfde dag nog te beantwoorden. Neem ook eens een kijkje op onze Instagrampagina. Hier plaatsen wij nieuws en inspiratie met betrekking tot onze collectie.

Productinformatie

Er zijn verschillende Blundstone boots beschikbaar. Iedere voet is anders en voor iedere voet is er een geschikt model.

Classics

Zijn gevoerd met leer aan de binnenkant. Zijn net wat ruimer dan de originals. Altijd een paar zooltjes meegeleverd. Verkrijgbaar in verschillende materialen, leer, nubuck en suède.

Originals

Zijn wat smaller dan de classics. Worden geen zooltjes bijgeleverd. Verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leer, nubuck en suède.

Blundstone 1306

Dress boots

Hebben een wat vierkant achtige neus. Vallen wat ruimer uit, dus adviseren we half maatje kleiner te nemen. Verkrijgbaar in leer en nubuck.

Blundstone 1448

Dames collectie

Zijn wat hoger dan andere Blundstones. Hebben een brogue stiksel aan de zijkant van het elastiek.

City dress boots

Enorm geklede Blundstone schoen. Vallen op maat. Zijn wat subtieler dan andere Blundstone boots.

Blundstone kids

Twinnen met je kindje, dat kan! Er zijn verschillende Blundstone boots verkrijgbaar in nubuck, suède en leer. Worden altijd geleverd met een extra zooltje.

Zoek je producten