• Nederlands
    • Engels
    • Duits
    • Frans
9.4/10
4.7/5

gratis verzending vanaf €100 gratis retourneren

Merken

Blundstone

Het merk Blundstone wordt ruim vertegenwoordigd bij Boots & Stories. Blundstone werd opgericht in Tasmanië in 1870 en ondanks dat het al een tijd geleden is, is het bedrijf nog steeds Tasmaans. Een hecht familiebedrijf kun je dus wel stellen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hobart, Tasmanië. In de loop der jaren zijn de Blundstone boots geëvolueerd in stijl, ontwerp, technologie en is de kwaliteit nooit verandert.

De chelsea boots hebben het bekende robuuste uiterlijk met twee elastieken aan de zijkant. De schoen is te herkennen aan de “pull tags” aan de voor- en achterkant van de schoen. Dit is een hulpmiddel om de schoen mee aan te trekken, maar ook een kenmerk van Blundstone.

Het zijn meer dan gewone laarzen, het zijn Blundstones. Jouw eigen Blundstones of zogenoemd Blunnies kun je ook zeker in Nederland bemachtigen. Doordat er een breedte assortiment wordt aangeboden, met verschillende modellen zoals 550, 587, 510 en de 1306 past er altijd een Blundstone aan jouw voet.

Sinds 1870 hebben we nieuwe manieren ontwikkeld om ongeëvenaard comfort en bescherming tegen de elementen te bieden. We investeren veel in onderzoek en werken samen met onze partners om toegang te krijgen tot de beste en nieuwste beschikbare technologieën.

Comfortabel zool

We werken samen met de beste leveranciers, innovators en premium fabrikanten ter wereld om comfortsystemen onder de voeten te leveren die superieure schokabsorptie en comfort bieden.

Comfortabel zool

De zoolconstructie van Blundstone’s is ontworpen en gebouwd om vermoeidheid en orthopedische problemen in het onderlichaam te verminderen.

Leren kwaliteit

Afkomstig van ’s werelds beste leerlooierijen voor superieure bescherming tegen de elementen en extreem lange slijtage.

Vintage Handmade

Het merk waar we zeer trots op zijn om aan te kunnen bieden is Vintage Handmade. Vintage Handmade is een exclusief merk met schoenen voor heren en dames. Alle modellen van Vintage Handmade zijn gemaakt van het beste leer uit de omgeving Porto, Portugal. Daarnaast wordt het lamswol wat wordt verwerkt in de outdoor laars met huid en haar in de laars gevestigd. Hierdoor blijven de laarzen ademen en geeft het een optimaal loopcomfort. Er wordt altijd gestreefd naar de beste kwaliteit en pasvorm.

Van passie naar droom

De oprichter van Vintage Handmade is een liefhebber van het buitenleven. De man achter het merk Vintage Handmade is een getalenteerde man die een brede kennis heeft van schoenen. Teun van Wetten deelt al meer dan 10 jaar zijn passie in de schoenenbranche. 10 jaar geleden trok hij de stoute schoenen aan en vertrok hij naar Portugal. Hij werkte nauw samen met een Portugees team en ontwikkelde de welbekende Vintage Handmade laars.

aar vermoeide voeten geen rol spelen en men dus plezier heeft van de laarzen tijdens alle jaargetijden. Deze combinatie is waar Vintage Handmade lang naar heeft gezocht. Het uitwisselen van alle ervaringen en kennis heeft geleid tot een eigen ontwerp van comfortabele, warme en waterdichte laarzen. Zo is de Vintage Handmade laarzen lijn ontstaan.

Europees succesvol merk

Vintage Handmade wordt inmiddels in verschillende Europese landen verkocht en is uitgegroeid tot een succesvol merk. De collectie bestaat uit laarzen voor dames en heren. Optimale grip, een slijtvaste zool en 100% natuurlijke wol zorgen voor een unieke, kwalitatieve laars die al jaren enorm geliefd is.

Altijd opzoek naar verbeteringen van de laarzen

Vintage Handmade blijft haar laarzen optimaliseren door hedendaagse technieken en materialen te gebruiken. Het gebruiksgemak en de levensduur van de laars staan hierbij altijd centraal. Een belangrijk aspect binnen het merk is om de juiste prijs-kwaliteitsverhouding te hanteren.

Nederlandse passie & Portugese passie

Een goede samenwerking kan wel gesteld worden. Er zijn regels waaraan de fabrikant moet voldoen. De Portugese fabriek is van een privé eigenaar. De eigenaar is dagelijks bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij zorgt goed voor zijn medewerkers, machines en producten. Daarnaast deelt hij dezelfde schoenen passie met Teun. Een aantal keer in het jaar wordt de fabriek bezocht in Porto.

BC Hats

Waar staat B.C. Hats voor?

De hoeden van het merk B.C. Hats staan voor ‘’uniek zijn’’. Details worden overwogen en B.C. Hats streeft naar stijlen die van subtiel tot wild variëren, maar altijd complementair en zelfverzekerd. Ontwerpen met eenvoudige, strakke lijnen werken beter en op deze manier en methode wordt er aan de behoefte van de klant voldaan. Aandacht besteden aan details en het zo eenvoudig mogelijk houden heeft het merk goed gediend. Er wordt aandacht besteed aan functionaliteit zonder mode op te offeren.

Hoe kan de hoed gedragen worden?

Een hoed is tegenwoordig geen exclusief kledingstuk meer, hedendaags kan een hoed eerder een optioneel accessoire genoemd worden. De leren hoeden zijn soepel en erg stevig, elke B.C. Hats hoed heeft zijn eigen karakter. De hoed is ideaal voor bescherming tegen de zon en perfect voor neerstortende regen. In de zomer is het voor dames leuk om de hoed te combineren met een jurkje of shortje.

Voor mannen is het stoer om de hoed te dragen op een leuke spijkerbroek gecombineerd met een simpel T-shirt. Voor vrouwen is het in de winter stijlvol om de hoed te combineren met een kooltrui samen met een mooie broek. Voor mannen is het gaaf om de hoed in de winter bij een stoere jeans gecombineerd met een hoodie te dragen.

Wanneer het dragen van een hoed goed van pas komt

• Wanneer je er modebewust uit wilt zien
• Op een koude winterdag
• Een dag aan zee
• Bad hair day
• Zinderende hitte
• Neerstortende regen

Hoe is B.C. Hats ontstaan?

In Australië 1969, in het dorp Byron Bay, is het merk B.C. Hats ontstaan, Bill Conner startte dit bedrijf en was de eerste die een hoed (van leer) maakte met een vormbare rand. Bill Conner is B.C. Hats gestart, maar niet met alleen maar hoeden. In het begin waren het de sandalen die hij erg goed verkocht. Het duurde niet lang voordat de hoeden de meest gevraagde en populairste product werden! Het vakmanschap van Bill Conner is van hoge kwaliteit. Uiteindelijk is zijn passie voor het vakmanschap uitgegroeid tot een familiebedrijf.

Bill begon in eerste instantie dus met een uitgebreid assortiment, namelijk sandalen, tassen, riemen, zadels en hoeden. Hij registreerde zijn bedrijf als BC Leather en verkocht zijn producten op beurzen in Florida. Al snel waren de hoeden de meest verkochte hoeden. Bill ging verder met het verfijnen van zijn bestverkochte items.

Bill heeft vanaf jongs af aan al het inzicht in wat de beste en juiste manier is om het draad in de rand van de hoed te plaatsen, waardoor de hoed uiteindelijk een goede optimale vorm krijgt. In de tijd waar we nu in leven zijn de model en constructie methode van Bill wereldberoemd.

Ook heeft tot nog toe niemand de kwaliteit van de BC Hats kunnen verbeteren. Vroeger was in de Australische hoeden industrie alleen keuze uit traditionele vilten hoeden, Bill heeft dit doen veranderen. Tegenwoordig hebben mensen de keus uit allerlei diverse functionele hoeden.

Bill Conner heeft in 1993 de prestigieuze Exporteur van het jaar award van de staat New South Wales gewonnen. De wijze waarop Bill de hoeden in de wereldmarkt heeft gezet speelde hierbij een grote rol, deze succesvolle manier heeft hem geholpen deze prijs te mogen ontvangen. Service, kwaliteit en originele Australische hoeden staan tot op de dag van vandaag nog steeds in het middelpunt bij het mooie familiebedrijf B.C. Hats.

Zoek je producten