9.6/10
4.8/5

Gratis retourneren

Gratis verzending vanaf € 100

Levertijd: 1 - 3 dagen

Gratis verzending vanaf €100

Schoenverzorging

Bij iedere schoen past een bepaalde schoenverzorging. Het is belangrijk om je schoenen goed te blijven verzorgen, op deze manier gaan deze langer mee en heb je er dus langer plezier van. Ieder materiaal vraagt een andere behandeling. Vooral vocht en viezigheid zijn echte boosdoeners. Op de website van Boots & Stories worden verschillende modellen en merken verkocht. In ons assortiment voor verzorging werken wij met een speciale Boots & Stories shoe polish, maar er is natuurlijk meer om je schoenen mee te verzorgen. Lees snel verder voor de laatste tips en tricks om jouw schoenencollectie zo mooi mogelijk te houden.

De basis voor de schoenverzorging is nagenoeg hetzelfde bij ieder materiaal. Met een zachte, vochtige doek, bijpassende borstel en de juiste schoenpoets kom je vaak al een heel eind. In deze blog zullen we het met name hebben over verschillende soorten leer en hoe je deze het beste kan verzorgen, schoonmaken. In de collectie van Boots & Stories zitten modellen van verschillende soorten leer. Zo hebben wij glad leer, suède en nubuck in ons assortiment. Binnenkort ook een paar echte vegan modellen, ook wel kunstleer. Maar ook lakleer en gevet leer zullen we kort behandelen. Allemaal vragen ze om een andere manier van schoenverzorging en aandacht.

We beginnen met lakleer, een echte klassieker. Veel mannen en vrouwen hebben wel een mooi paar lakleren schoenen of pumps in de kast staan. Deze schoenen worden vaak gedragen voor een meer feestelijke gelegenheid. De laklaag die zorgt ervoor dat de schoen waterdicht is en geeft eveneens het mooie glimmende effect. De schoenverzorging voor lakleer is vrij simpel. Een lakreiniger, vaak in de vorm van een spray doet al snel wonderen. Viezigheid is vaak het beste te verwijderen met een zachte doek. Doe dit voorzichtig zodat de viezigheid geen beschadigingen achterlaat op het lak.

Suède vraagt meer aandacht dan lakleer. Bij suède is het belangrijk om een speciale suèdeborstel te gebruiken. Door voorzichtig het suède te borstelen wordt viezigheid verwijderd. De schoenverzorging voor suède werkt erg precies. Suède kan van nature niet zo goed tegen water. Het is daarom belangrijk de schoenen goed in te sprayen met een waterafstotende spray.

Glad leren schoenen hebben weer een makkelijkere schoenverzorging. Glad leer is perfect voor een regenachtige of vieze dag. Met een vochtige doek krijg je al snel en gemakkelijk het grootste gedeelte van de viezigheid van je glad leren schoenen af. Doe dit wel altijd voorzichtig ander kan de viezigheid beschadigingen veroorzaken op de schoenen. Glad leer is goed te verzorgen met een bijpassende schoenencrème of schoensmeer. Dit zorgt ervoor dat het leer soepel blijft en dus niet snel zal uitdrogen. Om het af te maken kan je soms nog een waterafstotende spray gebruiken, maar dit is niet altijd nodig.

Gevet leer is zoals de naam al verklapt leer met een laagje vet. De schoenverzorging voor gevet leer is simpel. Wax is de oplossing om het leer soepel te houden en zo goed te voeden. Meer hoef je bij deze schoenen niet te doen. Makkelijk toch?!

Om het af te sluiten is er nog vegan of kunstleer. De schoenverzorging van kunstleer lijkt om die van lakleer. Een vochtige en droge doek gebruik je om vuil te verwijderen. Vervolgens kan je een speciale spray gebruiken voor kunstleer. Wel is het belangrijk om goed te controleren dat deze spray ook echt geschikt is voor kunstleer. Anders zou het materiaal kunnen verkleuren of beschadigen.

Wij begrijpen dat je aan de hand van deze blog wellicht nog wat vragen hebt. Wij helpen jou graag verder, een goede schoenverzorging is nu eenmaal een must voor het lang genieten van jouw schoenencollectie. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar via telefoon of mail. Je kan ons ook contacten op Instagram, hier plaatsen wij ook veel nieuwe informatie over onze collectie.

Productinformatie

Er zijn verschillende Blundstone boots beschikbaar. Iedere voet is anders en voor iedere voet is er een geschikt model.

Classics

Zijn gevoerd met leer aan de binnenkant. Zijn net wat ruimer dan de originals. Altijd een paar zooltjes meegeleverd. Verkrijgbaar in verschillende materialen, leer, nubuck en suède.

Originals

Zijn wat smaller dan de classics. Worden geen zooltjes bijgeleverd. Verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leer, nubuck en suède.

Blundstone 1306

Dress boots

Hebben een wat vierkant achtige neus. Vallen wat ruimer uit, dus adviseren we half maatje kleiner te nemen. Verkrijgbaar in leer en nubuck.

Blundstone 1448

Dames collectie

Zijn wat hoger dan andere Blundstones. Hebben een brogue stiksel aan de zijkant van het elastiek.

City dress boots

Enorm geklede Blundstone schoen. Vallen op maat. Zijn wat subtieler dan andere Blundstone boots.

Blundstone kids

Twinnen met je kindje, dat kan! Er zijn verschillende Blundstone boots verkrijgbaar in nubuck, suède en leer. Worden altijd geleverd met een extra zooltje.

Zoek je producten