9.6/10
4.8/5

Gratis retourneren

Gratis verzending vanaf € 100

Levertijd: 1 - 3 dagen

Gratis verzending vanaf €100

Verzorging

Vintage handmade | Hoogwaardig leer behandelen en voeden

De Vintage Handmade laarzen worden van hoogwaardig leer gemaakt dat speciaal behandeld is. Daardoor is het waterafstotend, droogt het snel en blijft zacht en soepel. Onderhoud van leer is belangrijk om het leer van de laars goed te beschermen tegen weersinvloeden. Leer kan uitdrogen en vandaar is onderhoud erg belangrijk. Behandel het leer daarom regelmatig met onze Vintage gel.

Het membraan dat de laarzen waterproof maakt, zit direct achter het leer en is voorzien van miljarden micro poreuze poriën. Om de waterafstotende eigenschap van de laars te versterken, kun je Vintage Handmade verzorgende producten gebruiken. Zo kan het leer zich niet volzuigen met water en de ademende werking belemmeren.

Vintage handmade | Je laarzen reinigen

Als je laarzen vies zijn door modder of vuil kun je dit eerste vuil verwijderen met een doek of een borstel. Daarna breng je met een spons of doek de leather cleaner met draaiende bewegingen aan. Nadat het vuil is verdwenen wrijf je de laarzen even met een schone doek na. Het beste qua verzorging kun je de laarzen 48 uur laten drogen en met de leather wax te behandelen voor een optimale bescherming. Aanraking met mest, pekel en zeewater kan lekkage veroorzaken. Na aanraking met Pekel, mest en zeewater kun je de laarzen het beste afdoen met een vochtige spons.

Vintage handmade | Het leer drogen

Zijn de laarzen van binnen nat geworden, bijvoorbeeld door het reinigen? Verwijder dan de inlegzolen en laat de laars vervolgens minstens 48 uur op een natuurlijke manier drogen aan de lucht voordat je het leer verder behandeld. Gebruik nooit een geforceerde warmtebron.

Verzorging Red Eye shoes

Red Eye shoes sneakers zijn gemaakt van leer en suède. Het leer kan ingevet worden of behandeld met een spray. Voor de suède sneakers is het belangrijk dat je de schoenen eerst met een suède borstel schoon borstelt. Spray daarna de sneakers in, zodat de schoenen waterafstotend en vuilbestendig worden.

Zoek je producten